Sałatka w arbuzie

arbuz

Pomysł na przygotowanie banalnej sałatki w oryginalny sposób. Przy okazji jest też mniej zmywania bo miskę stanowi wydrążona skóra arbuza. Wystarczy wyciagnać arbuzowy miąższ, zgrabnie go pokroić, dołożyć do niego winogrona, nektarynkę lub brzoskwinię, jabłka lub inne owoce. Proste, a efekt murowany =)

Składniki:

miąższ z 1/2 dużego arbuza
300g zielonych winogron
2 jabłka
2 nektarynki
sok z połowy cytryny lub limonki

Sposób przygotowania:

Zacznij od dokładnego wydrążenia miąższu z arbuza, a następnie pokrój go w zgrbne kawałki, Nektarynki i jabłka pokrój w kostkę, a kulki winogrona oderwij od gałązki. Dodaj sok z cytryny lub limonki. Jeśli Twoja „arbuzowa miska” jest duża możesz wymieszać owoce w niej lub na desce do krojonie, na której je przygotowywałaś – w ten sposób unikniesz mycia miski =) Oczywiście można wykorzystać do tego jakieś szklane lub plastykowe naczynie, ale skoro można zaoszczędzić sobie pracy, to po co to robi? =)

Smacznego

arbuz2

arbuz3

arbuz4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.